Hírek

Elérhetőségek

5/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelet helyi termelői piac tartásának rendjéről

Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő – testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogkörénél fogva a helyi termelői piac tartásának rendjéről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1.§

A rendelet hatálya Pilismarót Község Önkormányzat tulajdonában lévő helyi termelői piac helyszínéül szolgáló területen – pilismaróti 947 hrsz-ú ingatlan (2028 Pilismarót, Hunyadi János u. 6.)  - szervezett piacokra terjed ki.

 2.§

(1)    A piac nyitva tartási idejét, a nyitva tartás rendjét, a helyfoglalási szerződés feltételeit, a helyhasznosítási díjat, és a helypénz meghatározását is tartalmazó üzemeltetési szabályzatot a mindenkori piacüzemeltető köteles elkészíteni.

(2)    Az üzemeltetési szabályzatot Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testülete elé kell terjeszteni, arról a képviselő – testület határozattal dönt.

 Záró rendelkezés

3. §

 (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

 (2) E rendelet az Európai Unió joganyagával ellentétes szabályozást nem tartalmaz. E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.

Pergel István Csaba
polgármester
Balázs Márta
jegyző

 

Kihirdetve: Pilismarót, 2014. április 30.

 Balázs Márta
 jegyző