Hírek

Elérhetőségek

1/2020. (III.13.) Pilismarót Község Önkormányzat Polgármesterének határozata a fennálló veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről

Pilismarót Község Önkormányzat Polgármesterének
1/2020. (III.13.) határozata
a fennálló veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről

A Magyarország Kormánya által 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet és az 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat előírásai alapján, Pilismarót Község Önkormányzat fenntartásában lévő intézményvezetőivel egyetértésben az alábbi intézkedéseket rendelem el:

2020. március 16. (hétfő) napjától

  • a Pilismaróti Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel, elsősorban elektronikus (email: polgarmester@pilismarot.hu, jegyzo@pilismarot.hu, igazgatas@pilismarot.hu) és telefonos (+30 9323173) kapcsolattartás lehetséges.
  • Személyes ügyintézésre csak halaszthatatlan esetben (halotti anyakönyvi ügyintézés) jelenjenek meg, telefonon történt előzetes egyeztetést követően.

A mai nappal kihirdetett kormányrendelet az óvodai rendkívüli szünet elrendelésének lehetőségét polgármesteri hatáskörbe utalta. Alapos megfontolás alapján a Pilismaróti Mesevár Óvoda további intézkedésig zárva tart, az óvodapedagógusoknak otthoni munkavégzést rendelem el.  A részletekkel kapcsolatban az intézményvezető szolgál bővebb felvilágosítással. (Szathmári Sándorné óvodavezető, telefon: 06 70 3146096).

Az önkormányzat az oktatási, nevelési intézmények zárva tartási ideje alatt igénybejelentés alapján, a gyermekek közétkeztetést házhozszállítással biztosítja.

A hatályos jogszabályok alapján zárt helyen a 100 főt meghaladó, nem zárt helyen pedig az 500 főt meghaladó rendezvények megtartása TILOS. Mindazonáltal az önkormányzat a kisebb létszámú rendezvények megtartását is kerülendőnek tartja, és kéri, hogy mindenki felelősségteljesen járjon el. Ezért az 2020.03.16-tól minden, a településre meghirdetett rendezvény (könyvtár kulturális programok, szakkörök, sportcsarnokban sportrendezvények, sportmérkőzés, Idősek Klubja klubnapjai) ELMARAD a veszélyhelyzet visszavonásáig. Az önkormányzat által működtetett intézmények visszavonásig bezárásra kerültek.

A polgármester feladat- és hatáskörét a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 45. § (4) bekezdése határozza meg.

Felelős: polgármester

Határidő: folyamatos

 

Pergel István sk.
polgármester

                                                                                                                     

                                                                                                                       

Csatolmány(ok):