Hírek

Elérhetőségek

11/2020. (V.28.) Pilismarót Község Önkormányzat Polgármesterének határozata

Pilismarót Község Önkormányzat Polgármesterének
11/2020. (V.28.) határozata
önkormányzati ingatlan nyilvános értékesítésre (eladásra) ajánlásáról

Pilismarót Község Önkormányzat Polgármestere úgy dönt, hogy hasznosításra (eladásra) jelöli ki az önkormányzat tulajdonában lévő 3123. hrsz-ú, 921 m2 nagyságú, kert művelési ágú területet, minimum 1 400.000,-Ft vételárét nyilvános pályáztatás útján, mely nyilvános pályázat jelen határozat 1. mellékletét képezi.

A polgármester a beérkezett pályázatokat elbírálja, és a legelőnyösebb ajánlattevővel adás-vételi szerződést köt. A polgármester fenntartja annak a jogát, hogy a pályázat során ajánlatot tett egyik ajánlatevővel se kössön szerződést, és ily módon a pályázatot — akár indokolás nélkül is —eredménytelennek minősítse.

Jelen határozat alapját az önkormányzati vagyonról szóló 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdése képezi, mely kimondja, hogy:

„ 5. § (1) A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a Képviselő-testület határozattal jelöli ki hasznosításra az alábbi tartalommal:

   a) a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,
   b) forgalmi értékének megjelölése,
   c) a hasznosítás módja,
   d) a pályázati feltételek meghatározása.", valamint
9. § szakasza képezi, mely kimondja, hogy:
„"9. § (1) A 10 millió Ft értékhatár feletti önkormányzati vagyont értékesíteni, a vagyon feletti vagyonkezelés jogát, a vagyon használatát, illetve a hasznosítás jogát átengedni csak nyilvános (indokolt esetben zártkörű) versenyeztetés útján, az összességében legjobb ajánlatot tevő részére lehet. Versenyeztetés alatt nyilvános pályázatot, indokolt esetben zártkörű pályázatot, valamint árverést kell érteni.

(2) A 10 millió Ft értékhatár alatti önkormányzati vagyont értékesíteni, a vagyon használatát, illetve a hasznosítás jogát átengedni az alábbi módokon lehet:

   a) nyilvános pályázat,
   b) zártkörű pályázat,
   c) árverés,
   d) vevő-, illetve bérlőkijelölés.

(3) Nyilvános pályázat helyett csak akkor írható ki zártkörű pályázat, ha

a) a pályázat tárgyául szolgáló önkormányzati vagyon jellege, jelentősége, valamint annak leghatékonyabb hasznosításával kapcsolatos feladatok megoldása előre meghatározott ajánlattevők, befektetők, illetőleg társasági partnerek részvételét teszi szükségessé,

b) az önkormányzati érdekek, különösen a közszolgáltatás ellátása, vagy az üzleti titok megóvása azt indokolttá teszik,

c) a kiírásban foglaltak teljesítésére csak meghatározott ajánlattevők képesek.

(4) Az önkormányzati vagyont a Képviselő-testület vevőkijelöléssel értékesítheti, illetve a döntésre jogosult Képviselő-testület bérlőkijelöléssel hasznosíthatja, ha:

a) a vagyontárgy értékesítésére lefolytatott árverés legalább két alkalommal eredménytelen volt, vagy

b) az ingatlan nyilvántartás szerinti értéke nem haladja meg a 100.000 Forintot.

(5) Az (1)-(4) bekezdésben meghatározott eljárások eljárások lebonyolítása a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a Polgármesteri Hivatal feladata. a pályázat és az árverés szabályait a rendelet 3. és 4. számú mellékletei tartalmazzák. A pályázati felhívás és az árverési hirdetmény tartalmáról a mellékletek figyelembe vételével a Képviselő-testület dönt."

A polgármester ezen határozatában foglalt feladat- és hatáskörét a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 45. § (4) bekezdése állapítja meg.

Felelős: Pergel István polgármester
Határidő: 2020. július 15.

Csatolmány(ok):